Sunday, August 30, 2009

merdeka!!!

malam nee genap 31 ogos..
merdeka!!!
aku x g sambut pon...malas ttol ar nak g tgk sumer 2...
hahahah...
aku merdeka ngan assigment & keja2 aku nee ja ar..
nak kuar pon dah jd malas..
mesti ramai kan kat b.jalil 2...
laku serabut ar klu aku nak g pon..
aku x suker tol tmpt2 ramai cam sarang tikus 2...


Friday, August 28, 2009

wanita..pertahankan diri..

i like this songs,...
tgk ar korang...

video

Rossa - Hey Ladies

Sudah kubilang jangan terlalu yakin
Mulut lelaki banyak juga tak jujur
Bila sakit hati wanita bisanya nangis

Sudah ku bilang jangan terlalu cinta
Kalau patah hati siapa mau nolong
Seperti langit dan matahari tak bersatu lagi

Hey ladies jangan mau di bilang lemah
Kita juga bisa menipu dan menduakan
Bila wanita sudah beraksi dunia hancur

Hey ladies sekarang cinta pakai otak
Jangan mau rugi hati dan juga rugi waktu
Bila dia merayumu ingat semuanya bohong

Memanglah tak semua laki-laki busuk
Namun ladies tetaplah harus waspada
Semogalah kita semua akhirnya
Mendapatkan cinta yang tulus

Sudah kubilang jangan terlalu yakin
Mulut lelaki banyak juga tak jujur
Bila sakit hati wanita bisanya nangis

Tuesday, August 25, 2009

bosan!!!

fuh...
bosan tol ar dok kat umah...
aku rasa cam nak balik ja...
aku dok memikirkan kls n test2 aku nee..
aduh.. x sedap duduk aku dibuatnya...
tp kat umah nee makan dah sedap dah...
tp bosan ar plak...
dah ar r x leh nak kuar...
waaaa..........
aku nak balik
rindu kat korang sumer ar kat sana..

Monday, August 24, 2009

dah...
aku dah wat chet box dah...
klu nak drop per2 msg,
drop jer ar...

bla2bla2...

pagi2 aku dah kuar...
g ana ek?
huhuhuhu..
g renew pasport..
tp x tau r bilerny nak kluar negaranya..
benarnyanak g ary rabu nee..tp x jd ar pulak...
sb abah kata suh g pas ary khamis or jumaat..
tp time 2 aku dah nak masuk kls ar pulak..
hemm..
x pa ar..lain kali jer ar g sana ek bah...
dah ar maser wat pasport td,der ar sowang mamat nee leh tahan ar gak hensome dia...
huhuhuuh
tsipu2 dia dibuatny..hahhaha..
balik ja aku terus tido x ingat dunia sampai ke ptg..
aku rasa ary nee tol2 letih..
x tau ar napa ngan badan aku nee...

Sunday, August 23, 2009

cuti sebulan tuk makhluk perosak

Penyimpan Mohor2 Besaq...Yang Besaq2 Kepala dgn ini mengisyhtiharkan bahawa PUBLIC HOLIDAYS untuk semua ...
untuk Sebulan (
No Overtime!! and No Replacement!!! ). Maka Dgn ini ingin diberikan sedikit Pesanan kepada MANUSIA :


- Kalau dok beratur panjang di Kedai Mamak di waktu puncak -Bukan yang suruh!!

-Kalau ada Runner dok tolong beli Bekalan - Dia takdak kena mengena dgn
!!!
- Kalau tak reti2 nak buat amal ibadat - Bukan
yang dok bagi hampa MALAS tau!!
- Kalau dok pakai terdedah sana-sini - Bukan
yang suruh dan bukan yang suruh tengok..!!
- Kalau dok pi berkepit sana-sini dgn marka siang malam - Bukan
yang bagi line!!
- Kalau dok Boros sangat shopping Raya - Bukan
yang suruh!!
- Kalau dok tak habis2 mengata orang - Bukan
yang bagi idea!!
- Kalau tak habis2 dok berdengki kat orang - Memang bukan
yang dok cucuk!!



Maka MANUSIA, ambillah peluang ini untuk
UPGRADE kan Diri anda, KENALI lah Diri Anda, BERBUAT BAIK lah dan SUCI kanlah Diri Anda.
Kumpulkanlah Pahala sebanyak mungkin..........Renungkanlah..Adakah masa ini yang paling sesuai untuk
BERUBAH atau Anda masih Menunggu!!!!...Tunggu Sapa lagi....

Jangan lupa Bayar Zakat Fitrah tau!!!.....
Ada juga yg dok merungut Zakat mahal .....Ini pun takdak kena mengena dgn tau!!..

Tolonglah Manusia ooiii.......Kalau Semua dah Beriman dan ikut Jalan yang Benar...kami punya kerja pun kurangla sikit....Kamipun dah letih Overtime....




Akhir kata -
SELAMAT BERPUASA Dan BERIBADAT ......................... We Will be Back to Office after Ramadhan ....he..he

selamt berposa

Assalamualaikum,

Do'a malaikat
Jibril menjelang Ramadhan " "Ya Allah tolong
abaikan puasa ummat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan
Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut:

*
Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang
tuanya (jika masih ada);
* Tidak bermaafan terlebih dahulu antara suami isteri;
* Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang
sekitarnya.

Maka Rasulullah pun mengatakan Amiin sebanyak 3 kali.
Dapatkah kita bayangkan, yang berdoa adalah Malaikat dan
yang meng-aminkan adalah Rasullullah dan para sahabat , dan
dilakukan pada hari Jumaat.

Oleh
itu, SAYA
TERLEBIH DAHULU MEMOHON MAAF
jika
saya ada berbuat kesalahan,
baik yang tidak di sengaja maupun yang di sengaja , semoga
kita dapat
menjalani ibadah puasa dengan khusyuk, diberkati dan
dirahmati Allah S.W.T,
insyaAllah.

thanks..

thanks kat kengkawan yang dah bayak tlg aku maser aku x sehat..
thanks kat dalila, linda, ella, mar, ayu, k.yati, n madam2 yang dah byk tlg aku..
tu ary aku..
pas nee aku lak tolong orang ek....aku syg ngat ngan korang sumer...

fever(saspek h1n1)

masuk ary nee ja, dah 3 ary aku x update akunyan blog...
disebabkn aku demam x nak pulih2...
nee aku dah rasa agak baik ar cikit...
bapa kali aku g hospital ppum 2..
geram pon ada..
dah ar 2 lembab nak mampus..
klu org 2 dah nak mati baru nak panggil kot..
tah apa dockter wat kat dalam 2 pon x tau ar..
firstly aku g ngan 2 member aku..
dalila n linda..
thanks korang sbb sanggup tunggu aku sampai pg buta kat hsptl 2..
dah ar 2 soknya korang ader kls..
tp maser 2 memng badan aku panas giler..
secound time aku g lak sbb aku kena tarik...demam kuat ngat..
2 pon aku kena tunggu agy..
lama agy..
lastly aku g hspt tuk wat opiment..
kata doc. aku suspek h1n1..
dia nak tahan aku, tp aku x nak..
aku x suker duk hospitl..menyeramkan jer..
aku mtk r rehat kt umah ja...
so dpt ar mc seminggu n diqurentinkan...

aku pon x tau ar cam ana nanti nak naik...
dah ar ngn byk test n quiz aku tinggal..
so kena ar study gak cam ana pon..
nee aku kat kampung penang aku..
lagi sakit pala pon ader ar..
budak2 nee suker ngat wat bising..
aku memang x suker..
biler aku jmp jer faily aku smlm, sumer pakat paki mask,
aku tgk pon cam kelakar pon da..
yer ar dah cam transformers dah..hua3..
pas 2 ada ar sorang nee...dia ckp famil aku nee ah cam family transformers dah...hua3...
ye ar...2 pon 1 kebaikan bila pkai mask 2..
dorang pon tkut kena gak..

so conclusionnya korang pakai ar mask 2 tuk elak dari kena h1n1..

Tuesday, August 18, 2009

benci benci benci!!!

aku benci tol ar ary nee..
dah ar kelas stret..
pas 2 ary nee masuk kls lak dpt gelaran nama 'feeza elit'..
nee sumer kejer ann ar..
suma panggil aku ngan nama 2..
menyampah lak..
gedik pon ader..
mulernya pnggil cam 2 sbb byk ngat nama feeza kat dlm kls 2..
ishhh..
x suker tol ar..
skg lak aku kena demam panas...waaa..
nak kata kena ujan, x kena pon..
x tau ar mana dtgnya demam nee..
ishh benci agy..
dah ar sok ader quiz static..
ngan x study agy ar..
apa kena ar ngan aku nee..
heemm..
nee pon larat2 kan bdn tuk update blog nee...huhuhu..

bosan...

hari nee, hari yang paling membosankan...aku memang x suker tol ary selasa nee...
sbbnya kls aku ary nee dari kol 11.30-6.30..
non-stop lak 2..benci tol...stop pon tuk solat ja...
waaa...
napa cam 2?
pas 2 nak kena dtg campus kol 10 lak 2...
sbb bas cumer ader kol 8,10 n 12.30 dari hostel ker campus...
benci tol...
tp sblum 2 aku nak ucapkan "appy besday kat mar yang ker 21 ek"...
abih ar...pas nee nampak ar seminggu dok bgayut ja....huhuhu...

Monday, August 17, 2009

best...



ary nee aku memang rasa cam sengal cikit..
aku pon x tau ar napa..
dah 2 dorang ckp aku nee nampak pelik ary nee..
masaalahnya aku pakai jenis tudung yang lain ja..pelik ka?
hahahah...
pas2 suma suma nak tgkp gmb ngan aku...
klu lawa x pa ar gak...(x pasan pon ek..)
pas 2 mase lak lepak2 kat laibrary td pg, ada ar mamat nee yang x tau malu..
tetiba ja bg no fon kat aku..
plz ar...aku pon x nak ar no dia...
so wat2 save jer ar......
pas 2 aku pon x tau ar napa ngan mulut aku yang suka melepas ja...
suka nagat kaco owang..
dah ar mlm td dok kacau mamat2 yang g club mlm kat dpn nee...
ad function kot kat sana..
yang g suma org melayu kt..
hemm..
pa dan jd ar ngan dunia skg ne...


ary nee aku wat Spegeti bolonise tuk member2 aku..
lg2 tuk besday gurl malm nee...happy besday mar...
x tau ar aper kan jadi pada si mangsa malm nee...
akk x masuk campur ekk..
emmm..
dak2 nee cakp spegeti yang aku wat sedap...hua3...tengok ar anak saper...
aku ingat kan nak publish sekali ngan gambar spegiti 2..
tp x sempat nak tangkap abis ar plk..
huhuhu...

Sunday, August 16, 2009

kelmarin, semala, ary nee

aku x sempat nak update akunya blog smlm..
penatnya sal ngan x cukup tidonya agy..
kemarin aku tido kol 3.30pg, then smlm aku kena bgn kol 6.30 pg tuk g kls kol 8.30.
tp disebabkan aku lambat bangun(7.00 am),so aku kena tiggal
bas kol 8.00 am.
hemm..nak cptnya sal aku kena ar menapak pg2 g cari cab..
pas 2 member aku yang sengal nee bg tau ar yang pg 2 ada test lak..
tension aku ngan nota x bawk ar..
tpaks ar pinjam kat member nota..
bla bla bla..lect bgtau x da test lak..testnya next week..
fuh.. byk tol test next week..
dlm kol 1 ptg lak ada quiz mandrin..
nasb bAIK SENANG..
sbb nya aku x study langsng tuk mandrin..(leh ar wat)
pas abih kls kol 1.30ptg aku g klcc tuk beli catrage printer aku(akhirnya aku beli gak)n brg keperluan..
tang tung tang tung..sampai bilik kol 6.00 ptg..
sampai ja aku terus lending..
pergh..sedap giler ar dpt baring..
terus aku x sedarka diri sampai pg nee..
best tol tido sampai ilang solat2 aku..
tpaksa ar pg nee aku kodok balik solat aku..
emm..
memang tol2 letih ar..
pg nee lak aku dpt msg mengatakan yang"dia" ditukarkan ke wad qaurintin.
cam ana ek?
hemm..nak g mesti ar x leh masuk...waaaa...aku doakan dia pat sembuh..amin..


format

issshhh...
geram tol ar formet letop hp nee..
x tau ar saper nya ek..
mcm2 ar penyakit dia..
wat pengetahuan u all..
aku x suker pakai hp leptop yer..
huhuhu...tp aku rase ar driver yang dia bg kat aku 2 dah coropted...
so i kena ar downlad lain...
tuk keselamatan...

Friday, August 14, 2009

mimpi seorg gadis

Untuk Renungan Bersama.

Bismillahirrahmanir rahim

Seorang gadis datang menemui Rasulullah dengan tangan kanannya disorokkan kedalam poket bajunya. Dari raut wajahnya, anak gadis ini sedang menanggung kesakitan yang amat sangat. Lalu Rasulullah menegurnya.

"Wahai anakku, kenapa wajahmu menampakkan kamu sedang kesakitan dan apa yang kamu sorokkan di tanganmu?"

Lalu gadis malang ini pun menceritakan hal yang berlaku padanya :- "Ya,Rasulullah, sesungguhnya aku adalah anak yatim piatu. Malam tadi aku telah bermimpi dan mimpiku itu telah membuatkan aku menanggung kesakitan ini." Balas gadis tadi.

"Jika tidak jadi keberatan, ceritakanlah mimpimu itu wahai anakku."

Rasulullah mula tertarik dengan penjelasan gadis tersebut."Aku bermimpi berjumpa ibuku di dalam neraka.

Keadaannya amat menyedihkan. Ibuku meminta diberikan air kerana dia amat dahaga kerana kepanasan api neraka itu hingga peluh tidak sempat keluar kerana kekeringan sekelip mata." Gadis itu berhenti seketika menahan sebak.

"Kemudian kulihat ditangan kirinya ada seketul keju dan ditangan kanannya ada sehelai tuala kecil.Beliau mengibas-ngibaskan kedua-dua benda tersebut untuk menghalang api dari membakar tubuhnya. Lantas aku bertanya ibuku, kenapa dia menerima balasan sebegitu rupa sedangkan ketika hidupnya ibuku adalah seorang hamba yang patuh dengan ajaran islam dan isteri yang taat kepada suaminya?

Lalu ibuku memberitahu bahawa ketika hidupnya dia amat bakhil. Hanya dua benda itu sahaja iaitu seketul keju dan sehelai tuala kecil pernah disedekahkan kepada fakir. Yang lainnya hanya untuk bermuka-muka dan menunjukkan kelebihan hartanya sahaja. Lalu aku terus mencari ayahku. Rupanya beliau berada di syurga danv sedang menjamu penghuni syurga dengan makanan yang lazat dan minumanv dari telaga nabi.

Ayahku memang amat terkenal kerana sikapnya yang dermawan dan kuat beramal. Lalu aku bertanya kepada ayahku. "Wahai ayah, ibu sedang kehausan dan menaggung azab di neraka.Tidakkah ayah ingin membantu ibu sedangkan di dunia kulihat ibu amat mentaatimu dan menurut perintah agama.

Lalu dijawab oleh ayahnya. Sesungguhnya beliau dan semua penghuni syurga telah dilarang oleh Allah dari memberi walau setitik air kepada isterinya kerana itu adalah pembalasan untuk kebakhilan yang dilakukan ketika didunia.

Oleh kerana kasihan melihat azab yang diterima oleh ibuku, aku lantas menceduk sedikit air mengguna tapak tangan kananku lalu dibawa ke neraka.

Belum sempat air tersebut mencecah bibir ibuku, api neraka telah menyambar tanganku sehingga melecur.

Seketika itu juga aku tersedar dan mendapati tapak tanganku melecur teruk.

Itulah sebabnya aku datang berjumpa engkau ya Rasulullah." Panjang lebar gadis itu bercerita sambil airmatanya tidak henti-henti mengalir dipipi.

Rasulullah kemudian meletakkan tongkatnya ke tapak tangan gadis tersebut lalu menadah tangan, berdoa memohon petunjuk dari Allah. Jika sekiranya mimpi gadis tersebut adalah benar maka disembuhkanlah agar menjadi iktibar kepada beliau dan semua umat islam.

Lalu berkat kebesaranNya tangan gadis tersebut sembuh.

Rasulullah lantas berkata, "Wahai anakku, pulanglah.

Banyakkan bersedekah dan berzikir dan pahalanya kau berikan kepada ibumu.Mudah- mudahan segala dosanya terampun. INSYALLAH"

"WAR-WARKANLAH KPD SELURUH UMAT MUHAMMAD UNTUK SECEBIS PEDOMAN AGAR
TIDAK MENGAMAL SIKAP KEBAKHILAN TERHADAP SESAMA MANUSIA"

errrggghhh...

tau...ary nee ja i dpt byk giler ar kejer..
yang paling i x suka nak present kat dpn..
perghh..
so ary nee ja dpt keja yg kena wat presentation
n sekali assigment...
hurm...
byk siot keja...waaaa....
keja sblum nee pon x siap agy,
dah dpt yang lain...
yang sal presentation yang dia bg 2 sbb kt org x wat keja dia...
2 yang dia bg tuk present...tp kt org x leh nak register tuk web forum 2...
cam ana nak dpt keja yang dia bg...
apa kes nee...hurmmm...

new members





hemmm..neee member yang sewel cam i gak..
hua3(jgn mare)...dorang nee sama kos ngan i
nee ja ar gambar korang...klu nak yang lain mai ar bilik ambil ek...
huhuhu...

SELESAI

akhirnya i dpt gak solution napai nya blog x leh nak view...
hemmm..
setalah abih godeh2,
masaalahnya kecik ja...
nak tau bab apa?
hemm...sbb setting formating of time zon ja..
huhuhuhu...dah...skg leh ar wat blog byk2..hahaha

GERAM

EEERRRGGGHHHH..
nak beli cartage for pinter cannon i80...
tp suma yg ori nya...
yang local nya x da jual lak..
huhuhu...
hemm..t dulu ar beli...
tp susah ar x da ink printer..
suma kena g kedai...
wit agy...waaa...

lupa

nak tau apa lupa nya?
klu nak ikutkan ary nee i ada 1 clss
tp masaalahnya lect tuk kls nee dh bg tau yg this week x da kls..
org pelupa cam i nee jd nya cam nee ar..
huhuhu..
tp member bilik ingatkan i yang pg nee i bknnya x da kls..
so baru ar i tingat yang pg nee x da kls..
then kelang kabut ar kol member ty kebenarnnya..huhuhu..
tp i dah siap elok2 tgal nak g kls ja nee..
ish.. tension tol ar cam nee...
akhirnya i ajak ar memberi kur g lowyat..
nak g beli in printer...
susah ar klu x da ink..
nak print ja kena g kedai..pokai ar cam nee..

tension

ish...tension tol ar..napa ar ngan blog i nee...
ish....sakit ati tol ar...

honymoon







huhuhu...
best ar g genting...
baru nee g ngan "dia"..biler agy nak sama2 kan...
tp balik ary ja ar..g pagi blk ptg...
i'm enjoy ar kat sana..tp leh ar dikatakan murah...
g tambang bas,cabel car,n main luar dalam kat atas 2...
sumanaya RM42...pas 2 i dapat dolphin yang besar ngat2..
hua3..malu giler nak bawak balik..
suma owang tgk n tya2...
pergh...

Thursday, August 13, 2009

the new post

ok..kat member2 i...
i kli nee akan aktive tuk blog nee ar...sblum nee memng buzy
n x sempat nak aktive...
i skg nee kat unikl(miit)..
best ar duk kat cini ..
tp i kena ar strugel tuk bajaq kat cini..
tp jap agy aku nak g sogo sat...tah member nee nak jmpa sapa tah..
ikut jar ar..
sambil2 2 ronda2...
tp pg nee j i memng geram ar ngan sorang lectura nee..
suka ngat cancel kls tp x bg tau pon..
so penat ja i bangun awl2 tuk kls dia..eggggg...