Friday, December 11, 2009

Borong...

ary nee g borng...
tmptnya:hotel summitBUKIT MERTAJAN PINING level 3A
waktunya aku x ingat pon..
borong barang loreal,maybelin,garnier...
60%...murah giler...may b dia nak clerence stock kot..
mai ar ramai samapai ary ahad nee jew. bda 2..pas nee x tau agy kat ana lak..
ary nee jew borang suma sekali RM250...
nee sumer borong barang tuk aku,adik aku,mak aku,sepupu aku,maksu aku n mak caq aku...aku,adik aku n mak aku ja borong samapai 150 dah abih...huhhuhu..
nee pon ader brg tuk sepupu aku yang lupa nak belikan..sowi ek..sok kt g agy ek syg..hehehe...
kpda sesiapa para wanita yang ader kat kawasan pining 2,g ar memborang..2 pon klu korang ader fulus..hahahaha...

Tuesday, December 1, 2009

terpaksa & tq...

nee aku aderader ar beli shalw yang baru...aku nak ar citer sal shalw nee..hahaha....aku ingatkan nak pakai...tp aku cuba ar try,aku rasa cam kembang ja shalw nee bila dah pakai...tp biler tgk owang lain pakai elok jer...memang aku nak pakai...tp nanti2 ar aku nak pakai...tut3 sok paginya ader ar sowang makhluk ne masuk bilik aku n kejut aku...katanya nak pinjam shawl 2....ok ar..aku pon bg ja ar...last2 aku dapat 1 msg dari makhluk nee,katanya suh bagi ja shawl nee kat dia...t dia bayar ar...tp bila ar aku nak g beli agy ek..?hemmm...xpa3 aku dah suh mak aku belikan yang lain...pas 2 malam 2 aku kol ar dia...dia suker nagt n exited biler dpt pakai shalw baru 2...ader owang puji dia...hahaha...tgk ar saper yang pilih?aku...gak...hahhaha...



then pagi 2 gak makhluk 2 ader ar bg aku barang...ngan mamai2 adik aku pon kejutkan aku..aku bangkit ar...waaa....apa nee?rupanya barang tuk cantikan kuku,keycin n batu tuk tumit...dia bawak dari uk...maser 2 dia g uk(united kingdom)..wa...tq ek...hhahaha...dia belikan benda2 nee sbb aku suka bda2 tuk kecantikan...tergelak aku dibuatnya....sabo jaa...hahhaha...tp aper2 pon THANK YOU...hehheaku dah pakai...memang kilat ar kuku aku...mau seminggu tahan kilat dia...hahaa..silau man...hehehhe..


Monday, November 30, 2009

bersukaria di THE CARNIVAL..

semalam seharian kami x da kat umah...malam ary baru balik...aku memang enjoy..
hari untuk kami adik2 dan sepupu untuk bersuka ria...huhuhu...
nak kat duk umah bosan so g ar mandi2 kat THE CARNIVAL sungai petani..
aku enjoy giler maser nee...
menghabiskan maser untuk bersuka ria...


ne abang aku n maksu aku ..

adik2 lelaki aku yang ikut enjoy..

aku n ika setelah kepenatan naik papan gelongsor yang menakutkan 2...

akhirnya terlepas gak aku dari papan gelongsor 2

first time aku naik papan gelongsor yang menakutkan nee ngan adik aku...


papan gelogsor yang wana biru nee memang curam..rasa cam jantung nee nak tcabut...nak terguling n nak tcampak pon ader...siap berselawat agy byak2 ar naik benda alah nee..
tp biler dah naik sekali rasa cam nak naik agy...hahaha...tp ktowang sumer memang enjoy sakan ar...dari kol 12-6.30 ptg dok main ja air kat cini..tempat nee lebih kurang cam bukit merah..best ar..dpt makan free agy lak 2...nak tgk gmb agy?t ar...tgk kat fb ar...

Wednesday, November 25, 2009

kenangan 2005

video

teringat kenangan maser lu2 g london..
biler agy ar nak g sana agy...
muka suma lam vedio nee suma nampak mude2..hahaha...
tambah2 agy aku.hahaha..lawak ar...

Sunday, November 1, 2009

exibition ALADDIN BECOME ELLADIN

WAAA....memang kelakar bile ella dijadikan alladin dan yun dijadikan jasmin...
tg nee...



ne jasmin tau...



nee lak aladdin n guard dia..



nee lak penari utama n monkey aladdin..



group L06...thanks 2 you all..harap next sem jmp agy....

klik disini klu nak tgk gmb selebihnya...

ronda2 kat melaka sblum konvo...

best giler ar ronda2 kat sana..tp memang letih n penat...
kami bmalam kat umah atok dalila...kenangan bersama ngan diorang...diorang byk dah temakan aku kat sana...



nee keta yang penuh sejarah...



sedap giler dpt makan benda nee..



banyak agy gambar yang nak di downlodkan...
tp x larat ar nak download byk2...
klu nak tgk KLIK DISINI

konvo 23/10/09

waaa....setela sekian lamanya x update blog nee byk giler citer yang aku nak citerkan..hahahtime pagi konvo aku memng x rasa aper...tp biler dah masuk dewan n time dah nak naik baru aku rasa dukdak...takut wo...bkn takut per ar...takut kasut aku ttanggal..hahahha...sbbnya kasut 2 longar giler ar...boleh nak tjatuh aku dibuatnya..kasut pinjam katakan..hahaha...



neee time aku baru pas naik pentas...rasa lega ngat..



thanks mak n abah bg bunga nee...



thanks korang sbb leh dtg time konvo kakak...



nee bunga mak yang watkan tuk aku...aku suker ngat bunga nee..



nee janah yg bagi...aku x lama pon duk kat melaka..sbb terlalu panas bg aku...x tahan aku kat sana..lg pon adik2 nak ronda2 kat kl...tpaksa ar pas konvo terus ar balik...

Tuesday, October 13, 2009

menakjubkan!!

pada 12/10 isnin 2.40pm

korang nak tau apa yang menakjubkan bg aku?
pada waktu ini aku g kelas co(computer organization)
ada ar sorang mamat nee..
ya allah...tuhan ja ar yang tau...dia dtg ar kat tmpt aku,
then tykan soklan..

mamat: assalammualaikum..
aku: waalaikummusalam..(terdiam,tkejut,taksub akan baunya)
mamat: aku nak ty sal assigment co no3 n 4 leh x?
aku:(terdiam sambil sibukkan diri membuat keja..)
mamat:aku nak ty sal assigment co no3 n 4 leh x?(soklan yg sama)
aku:diam agy..
mamat:ok, x pa ar..aku tau ko ngah buzy(terus bla)

aku benarnya x leh nak bkata apa2 pon...sbb mdam tau saper yang tiru...
mamat nee nak tiru akunya,so aku x nak ar kata pa2 sbb x nak bg assigment aku ditiru..

aku t'taksub akan baunya yang 'BUSUK'benarnya..
bleh ka dia dtg agy n duk sblah aku..
aku memang x leh blah ar ngan dak nee...
dia dtg time madam dah start lecture plak 2..aduh..cam ana?
aku btahan agy(sambil nak t'muntah n tutup mulut..)
aku rasa 2 adalah bau rokok..tp bg aku rokok mamat 2 ar busuk sesangat..sbb aku sendiri x penah bau sampai cam 2 sekali.dah lama kemudian 2 aku tnampak sesuatu kat mamat 2..ya allah..sekilas matu aku t'pandang tepat kat telinga dia(mamat)tkejut aku tgk,cuping telinganya blubang besar nak mampus..waaa...cam lubang nak 'NAT YANG BESAR'..terus aku b'ty kat member aku, lg pon dia ader gak sama kelas ngan mamat nee.
bla bla bla...member aku ckp dia memang cam 2..ktor n busuk...

kol 3.10pm
lecture have a brek..
aku n member aku bla kuar g ar koperasi..
x tahan aku duk sblah dia..
biler aku naik balik mamat 2 ada agy kat citu..aduh..napa ar dia x bla nee...
kebetulan ader member laki aku baru ja sampai (mamat b) yg baik atinya..
aku pon suh ar dia duk sblah aku..
mamat b pon heran...x nak bg dia heran..aku pon cita ar kat dia hal yang sebenarnya..
baru ar dia paham..

ini ar kisah yang aku x suka...
apa ar nak jd klu manusia jenis cam 2...
byk2 ar taubat..
klu yer pon nak tindik,jgn ar tindik sampai besar cam 2 terus..
berpada-pada ar wahai umat islam..

Friday, October 9, 2009

hahaha...



WEH...ADA KEBAKARAN, ADA KEBAKARAN..
ADUH...X BANGKIT2 AGY...
PAT AR BANGUN...
NAPA NEE?
aduh..payah ar klu x mo bangkit..hahaha..

**************************************************************************************



nee palak lak ngan ko nee?
suker ngat ngan kasut ko sampai x terkira...
katanya nak g ana2 ngan kasut dia ja..malah nak tido pon samer ngan kasut dia..
tol2 x leh bla ar dak nee..hahaha...

Sunday, October 4, 2009

rayer






sorry kepada makcik aku yang kat jepun..
noe i have enough time to upload raya pc yang acik nak 2...



this is my true lovely family





exibition english week






hai kengkawan sumer...
setelah sekian lamnya aku memang x update blog nee..
memng bayk citer ar yang aku nak citerkan..
ary nee memang ary membosankan bg aku..
2 yang aku rasa cam nak update jer blog nee...
ary jumaat baru2 nee aku ader wat exibition..
group aku wat sal negeri selangor...this week memang aku buzy giler ar semata2 wat exibition 2 ja..

ada kalanya aku rasa best..
ada kalanya aku rasa membosankan
adakalanya aku rasa penat ngat
ada kalanya aku rasa happy ngat..

Wednesday, September 16, 2009

jb

waaaaaaaa....
aku dah sampai jb akhirnya setelah sekian lama x balik umah kat jb nee..
huhuhu...tp sok g kl mula..
sbb aku balik jap nee pon bab mak suh wat kuih...
2 yang aku balik..
klu x aku x balik...

Tuesday, September 15, 2009

balik umah..

wa...x sabarrasanya nak balik umah..dah lama x balik umah...mak dah pesn suh wat kuih rayer...
hemmm.tp x rasa exicted pon nak raya thn nee...
rasa cam nak duk umah rehat,makan n tido ja...
sok aku na balik..tp kena naik dari bukit jalil..wa...jauh ar..
hemm...tp nak baliknya sal, kenar ar g gak..nak wat cam ana...huhuu...

Thursday, September 10, 2009

xder maser...

huhuhu..malas tol nak update blog nee...
tiap2 minggu mesti ader jer tes n quiz yang kena wat..
2 yang jd malas nak update blog nee..
tapi kengkadang 2 baca gak blog org...
cuma mals nak coment n nak update...
nee dah x sabar nak balik kampung..huhuhu..
baju raya pon x beli agy...
kelmarin ader gak aku ronda2 kat jln tar 2,
tp x da 1 pon berkenan..terukkan..hurm...
so x da ar baju raya...
1 ja yang berkenan benarnya...
2 pon kat pining..
so kena ar tunggu balik sana nanti..kat cini cumer beli baju t-shirt ja ar..
tp 2 pon cam x bayak pilihan..
lagi2 kat sogo 2...tah apa2 ar punya baju kat sana 2..
aku lagi suker beli baju kat klcc(woow klcc kot)..hahaha
bkn per,baju dai byk pilihan ar...

bila ek nak g down town?
tah aper ar yang dia jual kat sana 2...
tahun nee mayb raya pon cam x raya ja..
bosan ar...

Tuesday, September 1, 2009

selasa-1 september 2009

ary nee aku bangun tol2 dah lewat...
nak kejar bas kol 9.30..dah ar bangun pon kol 9.00..
adu..punya ar kelam kabut...
x leh belah..ngan ujan nya pagi nee, x benti-benti..
pas 2 aku dapat ar 1 panggilan dari mak aku..

mak: salam kat ana?
aku: baru ja naik bas..napa ek mak?
mak: ary nee abih kls kol bapa?
aku: kol 5ptg..ary nee pack ar mak..tp napa mak?
mak: ary nee buka kat ana?
aku :aduh soklan kt x jwb..dok ty agy..kt buka kat bilik ar...beli makan kat bazar kampung baru..napa?
mak:mak, abah n adik2 nak mai kl..
aku: ngan excited suker giler..tol ka?
mak : yer ar..nanti mak dtg ambil n kt g buka sama ek..
aku : ok t pa2 msg kt ek..
mak: ok..nanti tgk ar klu mak sampai awal mak ambil kat campus..klu lmbt mak ambil kat hostel ek..
aku: ok2..bye wasalam..

aku rasa suka ngat...sbbnya baru nee frist time aku nak bbuka ngan abah tsayang aku...selama nee abah mana ader kat malaysia..salu g hong kong n chiana..nak cari wit tuk anak2 dia katakan..
ye2..nak g buka ngan abah..

Sunday, August 30, 2009

merdeka!!!

malam nee genap 31 ogos..
merdeka!!!
aku x g sambut pon...malas ttol ar nak g tgk sumer 2...
hahahah...
aku merdeka ngan assigment & keja2 aku nee ja ar..
nak kuar pon dah jd malas..
mesti ramai kan kat b.jalil 2...
laku serabut ar klu aku nak g pon..
aku x suker tol tmpt2 ramai cam sarang tikus 2...


Friday, August 28, 2009

wanita..pertahankan diri..

i like this songs,...
tgk ar korang...

video

Rossa - Hey Ladies

Sudah kubilang jangan terlalu yakin
Mulut lelaki banyak juga tak jujur
Bila sakit hati wanita bisanya nangis

Sudah ku bilang jangan terlalu cinta
Kalau patah hati siapa mau nolong
Seperti langit dan matahari tak bersatu lagi

Hey ladies jangan mau di bilang lemah
Kita juga bisa menipu dan menduakan
Bila wanita sudah beraksi dunia hancur

Hey ladies sekarang cinta pakai otak
Jangan mau rugi hati dan juga rugi waktu
Bila dia merayumu ingat semuanya bohong

Memanglah tak semua laki-laki busuk
Namun ladies tetaplah harus waspada
Semogalah kita semua akhirnya
Mendapatkan cinta yang tulus

Sudah kubilang jangan terlalu yakin
Mulut lelaki banyak juga tak jujur
Bila sakit hati wanita bisanya nangis

Tuesday, August 25, 2009

bosan!!!

fuh...
bosan tol ar dok kat umah...
aku rasa cam nak balik ja...
aku dok memikirkan kls n test2 aku nee..
aduh.. x sedap duduk aku dibuatnya...
tp kat umah nee makan dah sedap dah...
tp bosan ar plak...
dah ar r x leh nak kuar...
waaaa..........
aku nak balik
rindu kat korang sumer ar kat sana..

Monday, August 24, 2009

dah...
aku dah wat chet box dah...
klu nak drop per2 msg,
drop jer ar...

bla2bla2...

pagi2 aku dah kuar...
g ana ek?
huhuhuhu..
g renew pasport..
tp x tau r bilerny nak kluar negaranya..
benarnyanak g ary rabu nee..tp x jd ar pulak...
sb abah kata suh g pas ary khamis or jumaat..
tp time 2 aku dah nak masuk kls ar pulak..
hemm..
x pa ar..lain kali jer ar g sana ek bah...
dah ar maser wat pasport td,der ar sowang mamat nee leh tahan ar gak hensome dia...
huhuhuuh
tsipu2 dia dibuatny..hahhaha..
balik ja aku terus tido x ingat dunia sampai ke ptg..
aku rasa ary nee tol2 letih..
x tau ar napa ngan badan aku nee...

Sunday, August 23, 2009

cuti sebulan tuk makhluk perosak

Penyimpan Mohor2 Besaq...Yang Besaq2 Kepala dgn ini mengisyhtiharkan bahawa PUBLIC HOLIDAYS untuk semua ...
untuk Sebulan (
No Overtime!! and No Replacement!!! ). Maka Dgn ini ingin diberikan sedikit Pesanan kepada MANUSIA :


- Kalau dok beratur panjang di Kedai Mamak di waktu puncak -Bukan yang suruh!!

-Kalau ada Runner dok tolong beli Bekalan - Dia takdak kena mengena dgn
!!!
- Kalau tak reti2 nak buat amal ibadat - Bukan
yang dok bagi hampa MALAS tau!!
- Kalau dok pakai terdedah sana-sini - Bukan
yang suruh dan bukan yang suruh tengok..!!
- Kalau dok pi berkepit sana-sini dgn marka siang malam - Bukan
yang bagi line!!
- Kalau dok Boros sangat shopping Raya - Bukan
yang suruh!!
- Kalau dok tak habis2 mengata orang - Bukan
yang bagi idea!!
- Kalau tak habis2 dok berdengki kat orang - Memang bukan
yang dok cucuk!!



Maka MANUSIA, ambillah peluang ini untuk
UPGRADE kan Diri anda, KENALI lah Diri Anda, BERBUAT BAIK lah dan SUCI kanlah Diri Anda.
Kumpulkanlah Pahala sebanyak mungkin..........Renungkanlah..Adakah masa ini yang paling sesuai untuk
BERUBAH atau Anda masih Menunggu!!!!...Tunggu Sapa lagi....

Jangan lupa Bayar Zakat Fitrah tau!!!.....
Ada juga yg dok merungut Zakat mahal .....Ini pun takdak kena mengena dgn tau!!..

Tolonglah Manusia ooiii.......Kalau Semua dah Beriman dan ikut Jalan yang Benar...kami punya kerja pun kurangla sikit....Kamipun dah letih Overtime....




Akhir kata -
SELAMAT BERPUASA Dan BERIBADAT ......................... We Will be Back to Office after Ramadhan ....he..he